Børst støvet av denne. (CC BY-SA 2.0) av shaniber

Dagens fotballtitler blir stadig mer avanserte, og i det nye FIFA 19-spillet føles det nesten som du er fysisk til stede på banen. Grafikkene har nå blitt så realistiske på de moderne konsollene at du kan utføre selv de mest avanserte triksene foran TV-skjermen.

Kanskje savner du en tid hvor spillene var mer arkadepreget, og for dette finnes det heldigvis et stort utvalg på nettet hvor du kan spille gamle klassikere. Dette passer perfekt enten hvis du har rundet 40, eller hvis du er nysgjerrig på hvor mange steg spillindustrien har tatt siden den spede begynnelsen på 1980-tallet. Fordelen med de gamle Commodore- og Amigaspillene er at de som oftest kan spilles direkte i nettleseren på moderne datamaskiner, noe som er perfekt hvis du har lite å gjøre på kontoret.

 

Emlyn Hughes International soccer

 

Emlyn Hughes var en av de store stjernene på Liverpools mesterlag på 1970- og 80-tallet. og han ble belønnet med sitt eget spill i 1988. Her kan du lage dine egne ligaer og skrive inn navnet på enten nåtidens spillere, eller legge inn navnene på datidens helter. Selve spillet er klassisk 80-tallsmodus og fungerer nok best hvis du bruker en joystick framfor tastene på tastaturet ditt. Da kan du endelig ta rotta på han arrogante på regnskapsavdelingen, eller du kan bruke din nye interesse for spill på nettet til å informere deg om siste nytt i norsk og europeisk toppfotball. Kanskje kan klubber som Vålerenga og Brann stå for noen ordentlige oddsbomber.

 

Kick off satte standarden

 

Det var allikevel tittelen «Kick off» som satte standarden for de moderne spillene vi har i dag. I dette spillet merker du raskt at spillopplevelsen blir mye bedre, og også her kan du lage dine egne ligaer. Et annet spill som ble veldig populært på 1980-tallet var «Microprose soccer», som tilbød en spillopplevelse som lå langt foran sin tid. På 1990-tallet ble spillene enda mer avanserte med Amigaens inntog, og den mest populære serien var «Sensible soccer», helt til Fifa og Playstation begynte å overta på slutten av årtusenet.

Denne dingsen revolusjonerte hverdagen til alle spillinteresserte. (CC BY-SA 2.0) av nicwn

 

Prøv deg som manager

 

Det kan allikevel bli litt kronglete å navigere spillerne på en moderne PC, og da kan du heller prøve deg på managerspill. Gode gamle «League Soccer» av Dave Barnes emulerer alle de fire øverste divisjonene, og du kan til og med legge på to ekstra lag i Premier League. Hvis du er mer interessert i landslag kan du sjekke klassikeren «Tracksuit Manager», hvor du skal prøve å lede England til enten EM- eller VM-tittelen. Spillet kom i 1988, men 30 år senere venter engelskmennene fortsatt på sin første tittel. Du kan også velge å lede andre europeiske land, og nostalgien dukker nok opp hos mange av oss når du kan velge blant lag som Vest-Tyskland, Øst-Tyskland, Jugoslavia og Tsjekkoslovakia. Her må du legge inn dine egne spillere, og kanskje frister det å velge seg selv som stjernespiss?

Delivering effective & creative designs