PHOTO, by Pcdazero, Pixabay License

Synest du alt har blitt kjedelig og leter etter nye måter å utfordre hjernen din, finn strategispillene som passer for deg.

Alle har vært der, noen ganger er det ingenting som er interessant eller som skaper interesse. Alt blir fort kjedelig og alt er for enkelt. Da er det beste en kan gjøre å ta frem et strategispill, noe som kan trene hjernen din og som kan holde deg opptatt.

Strategi på egenhånd

Sodoku er noe som befinner seg i alle aviser , blad og andre steder og som er lett tilgjengelig. Hvorfor ikke kjøpe deg en bok med Sodoku som har  forskjellige vanskelighetsgrader for å holde hjernen i gang. En annen ting du kan gjøre er å ta tiden når du legger en kabal, se hvor raskt det kan gå og prøv hele tiden å forbedre din beste tid. Hvem vet, kanskje du kan brilliere med dette neste gang dine venner er på besøk.

Spill blant venner

Ingenting er bedre enn å spille strategispill blant venner, da kan du virkelig skinne. Det er mange ulike spill på markedet, men er du en av de som liker en blanding av konflikt, diplomatikk og jakten på noe, da er ‘Risk’ for deg. Dette er et spill som vil holde deg og vennene dine opptatt i timesvis, men det er ikke for de som ikke liker å sette seg inni noe i detalje.

Få ut konkurransemennesket

Å spille strategispill hjelper hjernen med å være fokusert og vil få ut konkurransemennesket i enhver gruppe med venner. Om ikke de typiske brettspillene er noe som interesserer flesteparten av vennene dine, finnes det både voksenutgave av ‘Fantasi’  og ‘Rykte går’. Dette er noe som er favoritter på en fredagskveld. Hvorfor ikke planlegg en skikkelig kortkveld med pokervarianten Texas Hold’em eller andre morsome spill som ‘Boms og President’ . Du vil garantert sitte på kanten av stolen og lure på hvem som har innhentet de kortene de trenger for vinne, eller hvem som ikke har rent mel i posen.

Latterfylt kveld

Ønsker du en lettere spillkveld som ikke er så alvorspreget og der latteren sitter løst? Da er ikke det noe som er så morsomt enn å ta en tur langs minnenes sti med en god gammel favoritt som Cluedo. Der vil du straks skjønne at en av bestevennene dine vet hvem som drepte ‘Mr Black’, og at du må innhente spor for å finne ut hvem som har gjort ugjerningen.  En annen favoritt som aldri går gammel er Monopol, her har du ingen sjanse om du ikke har penger. Du vil også straks finne ut at om du ikke skaffer deg Bygdøy Alle’, så vil det svi surt hvis du havner på dette stedet.

Vær forberedt

Det er ikke bare å komme uforberedt til en slik kveld. For de som ønsker å øve seg litt på forhånd er det mange ulike sider som har tips, opplæringsvideor og råd til hvordan du best kan spille.

En av disse sidene er PokerStars. De tilbyr opplæringsvideoer som gir deg veiledning steg for steg. Det er også mange blogger som tilbyr opplæring, og for de av dere som ikke har pokerfjes så er det sider for å lære rett kroppsspråk og hvordan holde maska.

Ha det gøy

Det skal sies at det å spille strategispill bør være morsomt, og om du ikke vinner så ikke ta det så høytidelig. Å være dårlig taper bare viser at du ikke trodde du hadde rom for forbedring. Å kunne lære av sine feil er viktig, og det å kunne ta et lite skritt tilbake for å se hva du gjorde feil er noe som viser at du har potensiale. Du kan bare bli bedre og bedre. En annen ting er at det er alltid forskjellige faktorer som spiller innpå hvem som får førsteplassen eller ikke. Ha det gøy og nyt tiden alene eller sammens med andre. Bruk hjernen, lær deg strategi og ha det gøy mens du holder på.

Delivering effective & creative designs