Våren er kommet, noe som alltid er til stor glede for alle motorsportinteresserte. Grunnen er selvsagt at privatbilen er nypolert og ikke minst at Formel 1-sesongen endelig er i gang igjen.

 

Det å bli en ekte Formel 1-fører er allikevel bare en fjern drøm for de fleste av oss, men heldigvis finnes det en virtuell virkelighet hvor vi kan leke at vi er en stor racerstjerne. På nettet finner du nemlig en rekke gratis bilspill du kan kose deg med hvis du er en person som har lite å gjøre på kontoret. Lange arbeidsdager kan nemlig fort gå som en lek når du drømmer deg bort med raske biler, og kanskje blir du arbeidsplassens nye Lewis Hamilton.

 

I virkelighetens verden

 

Styr en Fomel 1-bil online. (CC BY-ND 2.0) av crazyoctopus

I virkelighetens verden stakk nemlig forhåndsfavoritten Lewis Hamilton stakk av med seieren i åpningsrunden av Formel 1 i Australia. De fleste tipping tips ble allikevel gjort til skamme i Bahrain, hvor Sebastien Vettel fra Ferrari gikk til topps. De fleste ekspertene tipper allikevel at Hamilton tar nok en sammenlagtseier, men det blir spennende å se om førerne fra Ferrari og Red Bull kan stå for flere oddsbomber i løpet av sesongen. De økonomiske resursene til lagene i Formel 1-sirkuset er nemlig skjevt fordelt, og derfor er det befriende å spille gratis på nett, hvor alle stiller med blanke ark og like muligheter.

 

Test kjøreferdighetene

 

Bilspill på nett er relativt enkelt laget, og du trenger derfor ikke å være redd for avanserte styremekanismer som gjør at du krasjer hele tiden. I Formula 1-master kan du teste kjøreferdighetene dine og se om du når Hamilton til knærne. I tillegg kan du sjekke titler som Formula Xspeed, Formula Fever og F1 Championship. Sistnevnte spill handler ikke om å vinne totalsammendraget, men det er snarere et kappløp hvor du konkurrerer mot en annen spiller. Piltastene på tastaturet kan enkelt benyttes til å styre bilen, noe som betyr at du kan utfordre kollegene dine. Kanskje kan dere til og med lage deres egen kontorturnering?

 

Sliter du med lukeparkeringen?

 

Dette er muligens noe mange av husker med gru fra kjøretimene, og selv etter at lappen er i boks, er det mange som sliter med denne teknikken. I Park My Car kan du holde på i timevis med forskjellige parkeringsutfordringer. Vi kan love deg at dette er vanskeligere enn du tror, og du kommer snart til å legge veldig mye prestisje i å gjøre dette riktig. Når du mestrer privatbilen, kan du ta steget videre og prøve å parkere en buss i spillet Bus Man Parking. Vi kan nesten love at parkering får en helt ny dimensjon for deg etter at du har prøvd å navigere bussen på riktig plass for 27. gang.

 

Greier du å parkere denne? (CC BY 2.0) av feserc

Sett deg inn i et monster

 

De fleste av oss drømmer nok om å legge ut på landeveien, og i spillet 18 wheels driver får du virkelig en fornemmelse av hvordan det er å ha mange hestekrefter under panseret. I den femte utgaven av spillet er grafikken blitt bedre og utfordringene vanskeligere. Klarer du å parkere en 18-hjulstrailer, og hvordan er styringen i tett bytrafikk? Dette er garantert utfordringer som får deg hekta med en gang du setter i gang med spillingen.

Delivering effective & creative designs